Žilavka
(Žilavka, Žilavka binaca, Žilavka blanche, Žilavka mostarska, Žilavka weisse, Žilavka white, Žilavka )
Bijelo vino
Žilavka je autohtona sorta grožđa Hercegovine. Bujnog je rasta, redovite i zadovoljavajuće rodnosti. To je srednje kasna sorta koja sazrijeva krajem rujna. Težina grozda iznosi od 150 do 200 grama. Uzgaja se na niskom, srednjem visokom i visokom trsu. Vrlo dobro uspjeva na plitkim i krškim tlima i odlično podnose sušu. Količina sladora u moštu varira od 20 do 24 %, a ukupna kiselost mošta žilavke iznosi 5-8 g/l. Vino žilavka visoke je kakvoće s karakterističnim svojstvenim mirisom.
Harmonično je, pitko i lepršavo žuto-zelene boje. Vino doseže jakost od 12-13 vol % alkohola.Žilavka se odlikuje kristalnom bistroćom a poslužuje se na temperaturi od 12 C.
(Žilavka, Žilavka binaca, Žilavka blanche, Žilavka mostarska, Žilavka weisse, Žilavka white, Žilavka )
Bijelo vino
Žilavka je autohtona sorta grožđa Hercegovine. Bujnog je rasta, redovite i zadovoljavajuće rodnosti. To je srednje kasna sorta koja sazrijeva krajem rujna. Težina grozda iznosi od 150 do 200 grama. Uzgaja se na niskom, srednjem visokom i visokom trsu. Vrlo dobro uspjeva na plitkim i krškim tlima i odlično podnose sušu. Količina sladora u moštu varira od 20 do 24 %, a ukupna kiselost mošta žilavke iznosi 5-8 g/l. Vino žilavka visoke je kakvoće s karakterističnim svojstvenim mirisom.
Harmonično je, pitko i lepršavo žuto-zelene boje. Vino doseže jakost od 12-13 vol % alkohola.Žilavka se odlikuje kristalnom bistroćom a poslužuje se na temperaturi od 12 C.
Nema komentara:
Objavi komentar