nedjelja, 4. siječnja 2009.

Blatina


Blatina
(Blatina, Blatina crna, Blatina nera, Blatina noir, Praznobačva, Tribidrag, Zlorod)
Crveno vino
Blatina je crna autohtona sorta Hercegovine. Ova sorta je bujna, funkcionalno ženskog tipa cvijeta, nesigurne oplodnje, što znatno utječe na redovitost prinosa. Težina grozda je od 200 do 300 grama. Uzgaja se na srednjem visokom stablu, na toplim i suhim položajima. Mošt blatine sadrži od 19-22% sladora, ponekad i više, a količina ukupnih kiselina je 6-7 g/l. Vino doseže jakost od 12-13% alkohola. Blatina je tamno-crvene boje, aromatičnog i ugodnog okusa, koja se poslužuje se na temperaturama do 18°C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Blatina

Blatina
Grozd blatine

Žilavka

Žilavka
grozd žilavke

Vinoteka - vino i čokolada

Vinoteka - vino i čokolada
DiVina